google-site-verification=NGHfY_p2kaKPs45BrNwgfwpDFTHezHuNZWsNZBw6eVA ENMT LAVALE JÕUAB AUGUSTIS MUUSIKAL "MARCELLA"
top of page
Search
  • Writer's pictureENMT

ENMT LAVALE JÕUAB AUGUSTIS MUUSIKAL "MARCELLA"

Updated: May 1, 2023




Selle aasta novembris tähistab Eesti Noorte Muusikaliteater juba oma kümnendat sünnipäeva ning juubelihooaja suurprojektina jõuab augustikuus lavale Kaarel Orumägi originaalmuusikal "MARCELLA".


"MARCELLA" on 2018. aastal ENMT lavale jõudnud ülimenuka muusikali "SOFIA" eellugu ja puudutab aega nii enne kui ka peale "SOFIA" tegevustikku.


"Kindlasti saab sel suvel toimuma kõigi aegade suurima produktsiooniga lavastus, mis meie teater on publiku ette toonud. Sealt ei puudu kõik see, mida varem nähtud ning oodata on ka palju uut ja huvitavat," lausus muusikali autor ja lavastaja Kaarel Orumägi. "Usun, et külmaks ei jäta see lavateos küll mitte kedagi, sest materjalis endas on juba kõik olemas mis üheks korralikuks muusikalimölluks vajalik on: rohkete keerdkäikudega libreto, kaasahaarav muusika, eriilmelised karakterid, silmapaistvad kostüümid, energiast pakatavad tantsud jne."


Muusikajuht Sireli Salum võtab enda valdkonna kokku nii: "Minule isiklikult meeldib selle lavastuse muusikaline mitmekesisus. Oodata on maailmatasemel popmuusikat, tempokat rokki, klassikalist koorimuusikat ja muidugi ei puudu ka pisarakiskujatest ballaadid. Kindlasti leiab iga pealtvaataja endale meelepärase loo, millele kaasa elada ja mida ümiseda ka peale etenduse lõppu.”


"Pea kümne aasta jooksul olen ENMT lavale astunud 12. isenäolise rolliga. Iga senine karakter on olnud küll omamoodi eriline, aga sellist inimloomuse kasvamist, arenemist ja lüüasaamist mida Marcella kogeb ei ole ma veel mängida saanud. Kindlasti pakub see tegelane palju nii mulle kui ka publikule. Soovin eelkõige, et Marcella ei oleks vaid roll laval, vaid temast saaks PÄRIS inimene oma PÄRIS tunnete, PÄRIS lugude ja PÄRIS eluga," sõnas nimitegelast kehastav Janet Vavilov. "Kuna materjal on emotsionaalselt küllaltki pingeline, tuleb see mingil määral kindlasti ka meie, näitlejate, igapäevaellu kaasa. Alati on põnev jälgida kuidas proovide ja etenduste ajal saab tänu karakteritele ühest või teisest trupi liikmest hoopis keegi teine. Usun, et see lavastus võib lisaks näitlejatele ka publikus nii mõnegi inimese panna oma elu hoopis teise nurga alt vaatama. Seega. Publikule soovin avatud meelt! "


Muusikali üht peategelast, muusikamanager Joel Andersoni kehastava Mark Oja sõnul ootab publikut ees tõeline tunnete-ameerika mäed. "Kindlasti saab huvitavaks väljakutseks mängida sama tegelaskuju elu 26 aasta jooksul. Ning esmakordselt on mul näitlejana võimalus mängida laval niivõrd palju erinevaid emotsioone korraga." Oja soovitab soojalt kõigil taskurätikud etendusele kaasa võtta, seda nii rõõmu- kui kurbusepisarate kuivatamiseks.

Sünopsis:

Kui rasketest peresuhetest väsinud Marcella kodust põgeneb ja laiast maailmast õnne otsima asub, leiab ta tee suurlinna. Säravate naeratuste ja leegitsevate pilkude taga on aga rohkemgi kui vaid siirad tagamõtted ja ilusad sõnad. Koos teerullina läbi elu murdva moekunstniku Valeriaga, hakkab tüdruk otsima oma sihti ning selgust tumeda mineviku ja sillerdava tuleviku osas. Aja jooksul leiab ta parimad sõbrad, lõõmava kire, uskumatuna näiva karjääri, unistuste töö ja tingimusteta armastuse, mõistes samm-sammult, et kogu välise fassaadi taga ei ole saatusel tema jaoks ette nähtud sirge tee, millel käia.

Armastus, vihkamine, kohtumine, lahkumine, sõbrad, perekond, tüli, leppimine, muusika, mood, sära, tuhmumine, usk, lootus, sünd ja surm! - Just selline emotsionaalne virr-varr kirjeldab kõige enam muusikali "MARCELLA".


Piletid müügil alates 1. Maist FIENTAS ja Türi Kultuurikeskuses (tasumine sularahas)


OSADES:

Janet Vavilov, Liisa Kirschbaum, Mark Oja, Aleks Mathias Viidik, Joosep Järve, Sulev Võrno, Hille Savi, Marju Anvelt, Kaia-Liisa Kesler, Johanna-Elise Kabel, Linda Ellen Toom, Anette Nurja, Viona Vipper, Hella Hildegard Niitra, Anete Saar, Herta Soro, Lisandra Leemets, Mia Rosenberg, Elis Tallmeister, Simona Victoria Vool, Raina Luht, Mariann Lukka, Lisette Taube, Eliise Ra Tõemäe, Priidu Leinus, Reio Leinus, Ralf Oliver Purje, Christofer Lusmägi, Artti Vain, Karl Pärloja, Tanel Ronimois, Robin Pastak ja Oliver Veimer.


"MARCELLA" toovad lavale helilooja, libreto autor, lavastaja ja kunstnik Kaarel Orumägi, muusikajuht Sireli Salum, koreograaf Marie Loviise Mänd, kostüümikunstnik Rebecca Christal Õunap, valguskunstnik Karl Vilks, dekoratsioonikunstnik Edgar Orumägi ja grimmikunstnikud Karoliina Lepik ja Eliise Reimaa.


Lisainfo SIIT!



502 views0 comments
bottom of page